Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2010 16:47 - Строителят на нова България
Автор: koleff69 Категория: Политика   
Прочетен: 1414 Коментари: 2 Гласове:
2



 

 

Премиерът Борисов демонстрира, че мисленето с два хода напред не е в стила му. Че с футбола се справя по-добре от шаха. Че той и правителството му не мислят за бъдещето на страната. Защото именно в младите е това бъдеще. В хората с  модерно мислене, творчески и научен потенциал. Хайде, че пенсионерите открай време са обречено поколение не е тайна.

Но когато на маргинализация се осъждат висшите училища, това граничи с национално предателство. Защото протестиращите днес студенти са утрешни емигранти. Ако не на Запад, то със сигурност в собствената си родина.

Нация, която не инвестира в образованието на своите деца, е обречена на безпросветен мрак. Ходове на кабинета „Борисов” са на път да превърнат висшето образование в скъпоплатено удоволствие, достъпно само за децата на богатите. А знаем кои са богатите у нас, какви са ценностите и приоритетите им.

По възрастните от нас преживяха едни години след 1989, когато университетски преподаватели заработваха като таксиметрови шофьори. Други навъртаха километраж от ВУЗ на ВУЗ за да заработят някоя грешна стотинка повече, изпявайки лекциите си и препускайки към следващия обект. А младите поемаха по нерадостния път на емиграцията. В търсене на препитание или качествено образование и перспектива.

Дали двайсет години по-късно отново правим крачка назад към времето, за което никой не би искал иска да си спомни.

Премиерът Борисов обвини студенти и медии в мълчание, когато държавата е била в криза последните години, а предишните управляващи вдигали пенсиите с 900 милиона.

Така демонстрира отдавна отработения номер „Разделяй и владей”. Достойни старини за нашите родители или достойно бъдеще за нашите деца? Дали в 21. век би могла да съществува подобна морална дилема?

Но премиерът отново е целият в бяло: „А аз през това време съм строил детски градини!”, отсече той. Всъщност ­– и метро е строил човекът. И околовръстен път. И магистрали. А колко градини и ясли е открил. Но дали след години бащите и майките на днешните питомци на новото ОДЗ няма да им се наложи да обясняват на отрасналите си чада: „А сградата на този МОЛ преди много години бе Софийски университет”.



Тагове:   България,   нова,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. neutralen - .
12.05.2010 10:03
извинявай,че ти спамя блог-а хаха
Човек,кажи ми на кои от предните управляващи им пукаше за студентите и учениците? Помня като бях в гимназия ,че ми вдигнаха стипендията от 19-20 лв,на 21 лева.Наистина мн ме стимулираха да остана в БГ ,няма що.
Герб,не са цвете,не са най-компетентните хора на света,все още нямам пълна представа дали са крадци и лицемери или не,но вътрешно усещам,че са 1 милион пъти по-добри за България от БСП.
цитирай
2. анонимен - Се е бивало...
27.06.2010 18:41
България е днес Титаник.
През кризата нехайно плува.
Но екипажа и негоден
и пукната пара не струва.

Айсбергът е вече близо.
По корпуса постъргва вече.
А капитана самовлюбен,
по интервюта се завлече.

Че ще се давим, туй е ясно.
То и лодки май че няма.
Поне морето да е бурно
и с нас да глътне капитана.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koleff69
Категория: Политика
Прочетен: 33167
Постинги: 12
Коментари: 22
Гласове: 49
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930